Tiplijn: 06-19541384

Zeer grote brand verwoest metaalspuiterij in Streefkerk (update)

3

STREEFKERK – Bij metaalbewerkingsbedrijf Straalcon B.V. aan de Opperstok in Streefkerk is dinsdag 3 maart rond 11.30 uur een grote brand uitgebroken. De brandweer rukte met groot materieel uit om de brand in de spuiterij van het bedrijf te bestrijden. Er werd opgeschaald naar ‘zeer grote brand, GRIP 1’. De rookwolken die bij de brand vrijkwamen trokken richting Ammerstol en waren in de wijde omgeving te zien. Bij het blussen van de brand moest door de brandweer rekening worden gehouden met verf, diesel en gasflessen die in het pand stonden opgeslagen.

Brandweermensen vanuit de hele regio werden ingezet om de brand te bestrijden. Een politiehelikopter vloog boven de locatie om de brand van bovenaf in beeld te brengen. Vanwege de rookontwikkeling heeft de brandweer metingen uitgevoerd in de directe omgeving van de brand. Ook aan de overkant van de Lek, waar de rook heen trok, deed een meetploeg onderzoek. De metingen wezen volgens de brandweer geen bijzondere waarden uit. Zes woningen in de directe omgeving van de brand zijn uit voorzorg ontruimd.

Rond 13.30 uur gaf de brandweer, na zo’n twee uur blussen, het sein brandmeester. De omliggende panden werden behouden. De ambulancedienst heeft twee werknemers nagekeken vanwege rookinhalatie. Het nablussen van de brand zal nog geruime tijd in beslag nemen. De oorzaak van de brand is onbekend en wordt onderzocht.

Foto’s: Willem de Wolf

Grote brand Straalcon Opperstok Streefkerk (1) Grote brand Straalcon Opperstok Streefkerk (2) image Grote brand Straalcon Opperstok Streefkerk (3) Grote brand Straalcon Opperstok Streefkerk (4) Grote brand Straalcon Opperstok Streefkerk (5) Grote brand Straalcon Opperstok Streefkerk (6) Grote brand Straalcon Opperstok Streefkerk (7) image Grote brand Straalcon Opperstok Streefkerk (8) Grote brand Straalcon Opperstok Streefkerk (9) Grote brand Straalcon Opperstok Streefkerk (10) Grote brand Straalcon Opperstok Streefkerk (11) Grote brand Straalcon Opperstok Streefkerk (12)

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

3 reacties

Reageer