Tiplijn: 06-19541384

Brandweer haalt schaap uit sloot in Alblasserdam

0

ALBLASSERDAM – Een hond heeft maandagochtend 2 maart 2015 in het losloopgebied bij het Buitenpad in Alblasserdam een schaap de sloot in gejaagd. Het baasje van de hond probeerde samen met een omstander het schaap weer op het droge te trekken, maar vanwege het gewicht van het beest en de steile kant lukte dat niet. De brandweer moest er uiteindelijk aan te pas komen om het dier te redden.

Nadat een brandweerman met een waadpak te water was gegaan, stond het schaap binnen een paar seconden op het droge. Beide viervoeters bleven, voor zover bekend, ongedeerd.

Het is niet de eerste keer dat er langs het Buitenpad een schaap te water raakt door een hond. In november 2013 raakte er ook al één te water. Dat dier werd toen in de sloot door de herdershond aangevallen. Uiteindelijk werd ook dat (gewonde) schaap door de brandweer op de kant getrokken.

Tekst en foto’s: Peter Stam.

IMG_4737 (Medium) IMG_4749 (Medium)

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer