Tiplijn: 06-19541384

Twee mannen uit Hendrik-Ido-Ambacht met inbrekerswerktuigen aangehouden

3

ALBLASSERDAM – Politiemensen hebben in Alblasserdam twee mannen aangehouden, die zich verdacht gedroegen.

De agenten zagen de mannen om 01.00 uur in een auto rijden op de Helling en besloten de inzittenden te controleren. Dat gebeurde op de Polderstraat.

De bestuurder, een 31-jarige man uit Hendrik Ido Ambacht, was van het begin af aan zeer opstandig en weigerde alle medewerking. Toen de agenten dreigden pepperspray te gebruiken koos hij eieren voor zijn geld. Zijn passagier, 25 jaar oud en ook inwoner van Hendrik Ido Ambacht, was verstandiger en besloot wel direct mee te werken aan de controle.

In de auto werd inbrekerswerktuig aangetroffen en daarvoor werden beiden aangehouden. De bestuurder werd daarnaast ook aangehouden voor het belemmeren van de agenten. De passagier kon zich niet legitimeren en is ook daarvoor aangehouden.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

3 reacties

 1. Vreemd verhaal.

  “Opstandig”? Dat kan van alles betekenen. Ik zie nergens ook maar enig geweld vanuit de bestuurder benoemd worden, dus moet ik dit dan maar opvatten als zijnde “de bestuurder was kritisch tegenover de agenten”? Veel anders kan ik er namelijk niet van maken.

  “Inbrekerswerktuig”? Wat zou dan dan wel niet moeten zijn? Een schroevendraaier kan ook inbrekerswerktuig zijn, maar die heb je toch al snel in de auto liggen. En de passagier is aangehouden omdat deze zich niet kan legitimeren? En pepperspray-dreiging? Voor iemand die “opstandig” is, maar blijkbaar geweldsloos?

  Dit doet me toch wel erg denken aan de regelmaat waarmee ik als ik ‘s nachts een wandelingetje maak, door verveelde agenten lastig gevallen wordt om een identificatiebewijs, met de redenering dat ik “een zwarte jas draag, u zou wel eens een inbreker kunnen zijn!”

  Ja, dan ben ik ook “opstandig”, ondanks de constante dreigingen om me mee te nemen naar het bureau – de wetgeving rondom identificatieplicht is belachelijk vaag, en dient geen gerechtvaardigd doel. Ik zie dan ook niet waarom ik tijdens een wandeling in nota bene mijn eigen buurt door politie lastig gevallen moet worden.

  En als ik dan zo dit artikel lees, dan klinkt dat wel erg veel als precies zo’n situatie. Wederom, vreemd verhaal.

Reageer