Tiplijn: 06-19541384

Waarschuwingsschot en achtervolging na inrijden op agent in Dordrecht

0

DORDRECHT – De politie heeft vanavond een waarschuwingsschot gelost nadat een persoon inreed op een politiebiker. Een uitgebreid onderzoek moet duidelijk maken wie verantwoordelijk is voor het inrijden op de politieagent.

Donderdagavond 19 februari zagen agenten rond 19.45 uur een auto met een Italiaans kenteken rijden. Het kenteken bleek in de politiesystemen te staan en de eigenaar van het voertuig werd gezocht. De agenten besloten het voertuig op de Singel staande te houden. De automobilist gaf hier geen gehoor aan. Sterker nog, de man reed in op de politieagent. Deze wist net op tijd weg te springen.

De automobilist reed weg. Ook een waarschuwingsschot weerhield de bestuurder niet van doorrijden. Toegesnelde politieagenten in herkenbare en onherkenbare voertuigen zetten de achtervolging in. Via onder andere de Overkampweg en de Crabbehof ging de achtervolging richting de N3.

Ondanks dat de politiehelikopter de agenten op straat hielp met zoeken, is de verdachte nog niet aangehouden. Er is een uitgebreid onderzoek gestart om de auto en de eigenaar op zeer korte termijn te achterhalen.

Foto: Politie/Dirk-Jan Grootenboer

11008033_801279613280771_556283724_n

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer