Tiplijn: 06-19541384

Brandweer verricht metingen bij gascompressorstation Wijngaarden

0

WIJNGAARDEN – De brandweerkorpsen van Papendrecht en Bleskensgraaf zijn vrijdagmiddag 6 februari 2015 met spoed uitgerukt naar het compressorstation van Gasunie langs de Wingerdse Donk in Wijngaarden. Ook een officier van dienst en een adviseur gevaarlijke stoffen kwamen ter plaatse. De brandweer had de melding gekregen dat er mogelijk een handmelder in het gebouw was ingedrukt. Een aantal brandweerlieden trok er op uit om metingen rondom het compressorstation te verrichten.

Na ruim een uur meten en overleggen werd geconcludeerd dat er geen gas vrijkwam en er geen brand was. Daarop gingen de hulpdiensten terug naar de kazerne. Medewerkers van een beveiligingsbedrijf en van de Gasunie kwamen later op de middag ter plaatse om het systeem dat de melding veroorzaakte, te resetten.

Het compressorstation Wijngaarden staat bij het Alblasserbos aan de N214 en is sinds 2011 in gebruik. Het station geldt als kruispunt van gastransportleidingen. Vanuit Wijngaarden worden de gasstromen verdeeld naar diverse markten. Het compressorstation, uitgerust met vier units, is onbemand en werkt 24 uur per dag, 7 dagen per week. De werking wordt voortdurend gemonitord vanuit de centrale commandopost in Groningen en compressorstation Ravenstein.

Tekst en foto’s: Peter Stam.

IMG_2833 [Desktop Resolutie] IMG_2863 [Desktop Resolutie]

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer