Tiplijn: 06-19541384

Man ademt gevaarlijke stof in bij IHC in Kinderdijk

0

KINDERDIJK – Door een procedurefout van een toeleverancier ontstond dinsdagmiddag 3 februari 2015 een kleine acetyleenontsnapping bij scheepsbouwer IHC in Kinderdijk. De gevaarlijke stof werd ingeademd door een heftruckchauffeur die met de levering van de flessen bezig was. De bedrijfshulpverlening van IHC en een ambulance kwamen met spoed ter plaatse om de man te behandelen.

Vanwege de brandbaarheid van acetyleen werd ook de bedrijfsbrandweer, de adviseur gevaarlijke stoffen en de brandweer van Nieuw-Lekkerland opgeroepen.

Uiteindelijk bleek de situatie erg mee te vallen. De medewerker van de toeleverancier werd nagekeken door ambulancepersoneel, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Hij kon zijn werkzaamheden hervatten.

Tekst: Peter Stam. Foto’s: Willem de Wolf en Peter Stam.

IMG_2700 (Medium) DSCF8650 DSCF8652 IMG_2718 (Medium) IMG_2725 (Medium) DSCF8675 DSCF8670 IMG_2735 (Medium)

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer