Tiplijn: 06-19541384

Schoorsteenbrand bij woning aan de Binnendams in Hardinxveld

0

HARDINXVELD-GIESSENDAM – In de schoorsteen van een woning aan de Binnendams in Hardinxveld-Giessendam is zondagavond brand ontstaan. De brandweer van Neder-Hardinxveld en Gorinchem rukten omstreeks 23.30 uur uit om de brand te bestrijden. Ter plaatse bleek de brand mee te vallen. De brandweer heeft binnen in de woning met de warmtebeeldcamera het rookkanaal geïnspecteerd maar trof hier geen bijzondere warmtebronnen aan. Wel is de brandweer met behulp van de ladderwagen van de Gorinchemse brandweer naar boven gegaan om het rookkanaal van de schoorsteen met een ramoneur vrij te maken.

Een ramoneur bestaat uit een aantal stukjes stalen ketting van ongeveer 50 cm lang met aan het eind van die kettingen stukjes hoekijzer. De ramoneur wordt naar beneden gebracht en met rukken weer naar boven gehaald om zo de in brand staande roet- en koolresten van de schoorsteenwand te slaan. Vermoedelijk werd de brand veroorzaakt door een krant die in het rookkanaal terecht was gekomen.

Foto’s: Wim Klop

DSC_2749 DSC_2754 DSC_2756 DSC_2759

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer