Tiplijn: 06-19541384

Persoon gered bij brand in zorginstelling Puttershoek

0

PUTTERSHOEK – Bij Profila Zorg heeft vannacht een korte brand gewoed in een appartement. 12 bewoners zijn door de BHV naar buiten gebracht. Eén bewoonster is door de brandweer uit haar appartement gered en met ademhalingsproblemen naar het ziekenhuis gebracht. Medebewoners en medewerkers zijn wel onderzocht door ambulancepersoneel, maar hoefden niet naar het ziekenhuis.

De brand brak uit in een appartement van één van de bewoners. Dankzij het automatisch brandalarm in het gebouw werd de brand snel ontdekt en de brandweer snel gealarmeerd. De brandweer schaalde vervolgens op naar middelbrand. In de vleugel waar de brand uitbrak is door de BHV ontruiming ingezet, totdat dit niet meer kon vanwege de dikker wordende rook. Eén bewoonster is door de brandweer uit haar appartement gered en vervolgens per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Overige bewoners en BHV zijn tijdelijk opgevangen in de nabijgelegen zorginstelling Zorgwaard en door ambulancepersoneel onderzocht. De bewoners konden diezelfde nacht weer terug naar hun eigen gebouw.

De brand is beperkt gebleven tot één appartement. Er wordt onderzoek verricht naar de oorzaak van de brand.

Tekst: Brandweer ZHZ
Foto: Politie Hoekse Waard

10900133_638778122895423_6192709371273494831_o

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer