Tiplijn: 06-19541384

Wilde achtervolging vanuit Utrecht eindigt in Leerdam

0

LEERDAM – Een wilde achtervolging dinsdagavond is geëindigd in Leerdam. Een 42-jarige man uit Utrecht weigerde in de regio Utrecht te stoppen voor de politie. Hij ging er met hoge snelheid vandoor, waarna de politie de achtervolging inzette.

Tijdens zijn rit veroorzaakte de 42-jarige man meerdere aanrijdingen, waarbij niemand gewond raakte. De achtervolging ging door en de man kwam uiteindelijk in Leerdam terecht. De bestuurder scheurde over het Meentplein in Leerdam en werd uiteindelijk op de Lingedijk door de politie klemgereden. ”Een dollemansrit”, aldus agent Robert Koeman.

Bij zijn aanhouding bedreigde en beledigde de man diverse agenten. Ook bleek dat hij flink onder invloed was van alcohol.

De Utrechter is aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. Het Openbaar Ministerie zal de hoogte van de diverse boetes bepalen.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer