Tiplijn: 06-19541384

Jongen (17) uit Hardinxveld aangehouden na beroven oude dame

0

NAALDWIJK / HARDINXVELD-GIESSENDAM – Een 17-jarige jongen uit Hardinxveld-Giessendam werd donderdag 15 januari in zijn woonplaats aangehouden op verdenking van het plegen van een gewelddadige straatroof op een 77-jarige vrouw.

Het slachtoffer liep die dag omstreeks 14.40 uur met haar rollator over de Koningstraat in Naaldwijk toen zij van achteren werd geduwd. De vrouw was daar niet op bedacht en kwam vervolgens ten val. Een jongen pakte vervolgens de handtas van de vrouw en rende ermee weg. Omstanders hielpen de vrouw overeind, zij was erg aangedaan, maar raakte niet gewond.

Groot onderzoek
De politie startte direct een grote zoektocht naar de mogelijke dader. Meerdere getuigen werden gehoord, beelden van camera’s werden veiliggesteld. Uit het onderzoek kwam de verdenking naar de 17-jarige jongen naar boven. Na overleg met het Openbaar Ministerie werd besloten om direct door te pakken. Een koppel rechercheurs ging naar Hardinxveld-Giessendam en hield in de woning de 17-jarige verdachte aan.

Aanhouding
Hij werd voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau in Naaldwijk en ingesloten. De jongen zit nog steeds vast en de politie overlegt vandaag met het Openbaar Ministerie over eventuele vervolgstappen.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer