Tiplijn: 06-19541384

Jongen (11) uit Zwijndrecht gewond na ontploffen Cobra

1

ZWIJNDRECHT – Een 11-jarige jongen uit Zwijndrecht is maandagmiddag 12 januari gewond geraakt toen een Cobra ontplofte. Het ongeluk met het illegale vuurwerk gebeurde aan de Jan Vrolijkstraat in Zwijndrecht. Het jochie raakte gewond aan zijn hand en werd naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam gebracht. Hoe het ongeluk kon gebeuren is nog niet helemaal duidelijk. “De jongen vertelde aan politieagenten dat hij ‘in het vuurwerk viel’. Wat er precies gebeurd is, wordt nog onderzocht,” aldus politiewoordvoerder Willemieke de Vos.

Illegaal vuurwerk
Een Cobra is een zwaar stuk illegaal vuurwerk. De knal is te vergelijken met die van een kleine granaat. In Nederland is het niet alleen verboden om illegaal vuurwerk te kopen of te verkopen, men mag het ook niet in bezit hebben, opslaan, vervoeren of afsteken. Het verboden vuurwerk voldoet niet aan de Nederlandse wetgeving of is illegaal ingevoerd.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

1 reactie

  1. Kracht van een kleine handgranaat? Onzin! Een handgranaat heeft niet alleen veel meer en krachtiger explosief materiaal in zich, maar ook een stalen huls. Die zorgt voor scherfwerking. De ”dodelijkheid” van een handgranaat is niet de knal maar de rondvliegende scherven.

Reageer