Tiplijn: 06-19541384

Hulpdiensten rukken uit voor koolmonoxide in Zwijndrechtse woning

0

ZWIJNDRECHT – De hulpdiensten zijn zaterdagavond 10 januari uitgerukt naar de Jan Luykenstraat in Zwijndrecht, nadat twee personen in een woning gezondheidsproblemen kregen. De bewoners kregen rond 23.00 uur last van hoofdpijn en werden suf. Ze belden een kennis die met meetapparatuur naar de woning kwam en een verhoogde concentratie koolmonoxide mat.

De CV-ketel was lek en in opdracht van woningcorporatie Woonkracht 10 dichtgekit. Het vermoeden van de bewoners dat de ketel opnieuw zou lekken werd door de kennis met meetapparatuur bevestigd. Direct werd de CV-ketel, die binnenkort zou worden vervangen, uitgezet.

De bewoners namen vanwege de gezondheidsproblemen voor de zekerheid contact op met de huisartsenpost. De huisartsenpost nam alsnog het zekere voor het onzekere en schakelde tegen middernacht de hulpdiensten in. De personen zijn door de ambulancedienst onderzocht, ziekenhuisopname bleek niet nodig. Onbekend is of de brandweer, die ter plaatse kwam nadat de CV-ketel was uitgezet, nog een verhoogde concentratie CO heeft gemeten.

IMG_5529 IMG_5530 IMG_5531 IMG_5532

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer