Tiplijn: 06-19541384

Brandweer rukt prio1 uit voor kerstboomverbranding

0

ALBLASSERDAM – De brandweer van Alblasserdam en de brandweer van Nieuw-Lekkerland zijn woensdagavond 7 januari 2015 uitgerukt voor, zo bleek later, de jaarlijkse kerstboomverbranding langs het Buitenpad in Alblasserdam. Rond 19.00 uur werden, onder toeziend oog van de jeugdbrandweer, zo’n 500 kerstbomen in brand gestoken. Tien minuten later werd de brandweer door de meldkamer opgeroepen om met spoed naar de Blokweersekade te gaan voor een ‘brandgerucht’. Er werd zowel vanaf Nieuw-Lekkerland als vanaf Alblasserdam aangereden naar de melding.

Ter plaatse bleek er niets aan de hand te zijn. De melders hadden vanuit Kinderdijk en Nieuw-Lekkerland vlammen gezien, maar maakten blijkbaar een verkeerde inschatting over de locatie. Hierop kon de brandweer terug naar de kazerne.

De jaarlijkse kerstboomverbranding trok, net als andere jaren weer honderden bezoekers. De afgelopen dagen was het mogelijk om kerstbomen in te zamelen en in te leveren. Voor iedere kerstboom werd vijftig eurocent betaald door de gemeente Alblasserdam.

Foto’s: Peter Stam en Jeffrey Reit.

IMG_8739 (Medium) IMG_8757 (Medium) IMG_8760 (Medium) IMG_1682 (Medium) IMG_1688 (Medium) IMG_1692 (Medium) IMG_1697 (Medium) IMG_1710 (Medium) IMG_1714 (Medium)

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer