Tiplijn: 06-19541384

Brandweer maakt rookkanaal schoon na schoorsteenbrand in Nieuw-Lekkerland

0

NIEUW-LEKKERLAND – De brandweer is zaterdagmiddag 3 januari uitgerukt naar de Lekdijk in Nieuw-Lekkerland vanwege een schoorsteenbrand. Een voorbijgangster zag om 15.30 uur vlammen uit de schoorsteen van een woning slaan. Ze stopte en belde aan bij de woning, waarop de eigenaar direct overging tot het doven van het vuur in de haard. De inmiddels gealarmeerde brandweermannen van Nieuw-Lekkerland kwamen ter plaatse, evenals de Papendrechtse collega’s die ter assistentie met een ladderwagen kwamen.

Ramoneur
De brand bleek al uit. De brandweer heeft de schoorsteenkap gedemonteerd en het rookkanaal met een ramoneur schoongemaakt. De ramoneur, bestaand uit een aantal stukjes stalen ketting van ongeveer 50 cm lang met aan het eind van die kettingen stukjes hoekijzer, werd naar beneden gebracht en met rukken weer naar boven gehaald. Zo sloeg men de in brand staande roet- en koolresten van de schoorsteenwand. Deze deeltjes werden door de brandweercollega’s beneden opgevangen in een emmer en buiten afgeblust.

Foto’s: Willem de Wolf

Schoorsteenbrand Lekdijk Nieuw-Lekkerland (5) Schoorsteenbrand Lekdijk Nieuw-Lekkerland (6) Schoorsteenbrand Lekdijk Nieuw-Lekkerland (1) Schoorsteenbrand Lekdijk Nieuw-Lekkerland (2) Schoorsteenbrand Lekdijk Nieuw-Lekkerland (3) Schoorsteenbrand Lekdijk Nieuw-Lekkerland (4)

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer