Tiplijn: 06-19541384

Brand in Zwijndrechtse flatwoning door vuurwerk

0

ZWIJNDRECHT – De brandweer en diversen politie-eenheden zijn woensdagmiddag 31 december rond 12.40 uur uitgerukt voor een brand in een flatwoning aan de Sandelingen in Zwijndrecht. De politie, die voor de brandweer ter plaatse was, startte al snel met het informeren van andere flatbewoners. Nadat de brandweer de woning was binnen gegaan was de brand in de hal van de woning snel geblust. Volgens de brandweer ontstond de brand in een tas met vuurwerk. Een gebruikt aansteeklont was nog warm en lag te dicht bij de tas waardoor er vuurwerk ontplofte.

Aanrijtijden
De politie is bij de meeste incidenten, waaronder branden, eerder dan de brandweer ter plaatse. Dit komt doordat alle brandweerkorpsen (behalve Dordrecht) uit vrijwilligers bestaan. Deze vrijwillige brandweermannen en vrouwen moeten eerst naar de kazerne rijden, en stappen dan op een brandweervoertuig om naar het incident te rijden. De politie is daarentegen altijd op straat en daarom ook snel ter plaatse. Binnen de brandweer zijn er bepaalde afspraken over de aanrijtijd, in dit geval waren de brandweerlieden ruim binnen de tijd aanwezig en kon erger worden voorkomen.

IMG_8813 IMG_8816  IMG_8820 IMG_8840IMG_8817

woningbrand sandelingen 039

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer