Tiplijn: 06-19541384

Auto opgeblazen in Papendrecht; politie arresteert wegrennende verdachten

3

PAPENDRECHT – Dinsdag 30 december liep een auto, die aan de Papendrechtse Spinbolmolen geparkeerd stond, enorme schade op door een vuurwerkbom. Twee verdachten werden minuten later aangehouden. Een oplettende buurtbewoner belde dinsdagochtend rond 00.40 de politie omdat hij het niet vertrouwde dat twee hem onbekende mannen door de brandgangen achter zijn huis liepen.

Agenten gingen direct ter plaatse en hielden vanaf een afstand de vermoedelijke auto van de twee mannen in de gaten, want de getuige wist op dat moment niet meer waar de mannen liepen. Dan wordt de wijk opgeschrikt door een enorme knal. De eigenaar van een auto aan de Spinbolmolen kijkt direct uit het raam en ziet zijn auto vol rook staan. Door de ontploffing van het vuurwerk blijkt het voertuig compleet ontzet.

Op datzelfde moment zien agenten de twee gezochte mannen naar hun auto rennen. De bestuurder en bijrijder gaan er met gedoofde verlichting vandoor. Agenten rijden de auto klem op de kruising van de Vijzellaan met de Wieklaan. In het voertuig liggen verschillende stuks illegaal vuurwerk: negen cobra’s en twee lawinepijlen. Ook vinden agenten een tas met hennep en diverse joints.

Ondertussen constateren agenten bij de ontplofte auto dat er vermoedelijk vuurwerk onder is gegooid. Nabij de beschadigde auto wordt vuurwerk aangetroffen dat blijkbaar niet was afgegaan. Dit was van eenzelfde type dat ook in de auto lag. De mannen blijken een 31-jarige uit Gorinchem en een 33-jarige Dordtenaar. Ze zitten vast voor het in bezit hebben van illegaal vuurwerk en softdrugs en op verdenking van het opblazen van de auto. Bovendien had de bestuurder (de man uit Gorinchem) geen geldig rijbewijs.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

3 reacties

  1. Leuk, ik word aangehouden omdat ik wel 1 lawinepijl in mijn huis heb, en deze ook normaal afsteek.

    Nooit aangeklaagd geweest voor vandalisme of overlast, en krijg 30 uur taakstraf + een flinke boete.

    Lieve politie, ga je richten op dit soort dingen in plaats van mensen die normaal met illegaal vuurwerk omgaan.

Reageer