Tiplijn: 06-19541384

Dirk van den Broek ontruimd na koolmonoxide melding in Ambacht

0

HENDRIK-IDO-AMBACHT – De Dirk van den Broek in winkelcentrum Hoogambacht is maandagmiddag 29 december rond 12.20 uur ontruimd na een koolmonoxide melding.  De brandweer deed diversen metingen in de Dirk maar ook in de Blokker en bij woningen boven de winkels, hierbij werd er vooral in de Dirk een verhoogde concentratie gemeten. Bij de werknemers van de supermarkt ging een alarmbel rinkelen nadat zij een vreemde lucht roken in de winkel.

De verhoogde concentratie koolmonoxide is vermoedelijk veroorzaakt door uitlaatgassen vanuit de parkeergarage die zich onder de supermarkt bevindt. Dit zal echter nog verder worden onderzocht, een monteur van het Dordtse installatiebedrijf Mampaey is onderweg.

Enkele werknemers van de supermarkt gaven aan lichte hoofdpijn en last van hun keel te hebben, zij hoefden niet naar het ziekenhuis. Een ambulance kwam ter plaatse om een bezoeker van de supermarkt te behandelen, het onwel worden van de persoon bleek niet met het incident te maken te hebben. De brandweer heeft de supermarkt geventileerd, hierdoor is de concentratie koolmonoxide weer normaal. De winkel kon omstreeks 13.20 uur weer open. Volgens klanten van de supermarkt werd er door het personeel snel en doelmatig gehandeld. Zo stuurde iemand op Twitter naar ZHZActueel: “Dikke duim voor de Bas medewerkers. Iedereen was snel buiten en werd goed geïnformeerd.”

IMG_8740-2 IMG_8764 IMG_8780-2 IMG_8785 IMG_8790-2 IMG_8800

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer