Tiplijn: 06-19541384

Auto’s zwaar beschadigd na botsing op spiegelgladde A15

0

HENDRIK-IDO-AMBACHT / ALBLASSERDAM – Twee auto’s zijn in de nacht van zondag op maandag 29 december op elkaar geklapt op de A15 tussen Alblasserdam en Ridderkerk, nadat ze gingen glijden op het spiegelgladde wegdek. De snelweg veranderde rond middernacht door de combinatie van regen en vorst binnen korte tijd in een ijsbaan. Rond 00.45 uur raakten zeven auto’s, die uit de Noordtunnel kwamen gereden, door de gladheid in een slip waarop de voertuigen glijdend en tollend tot stilstand kwamen. Twee van de zeven auto’s klapten tijdens het glijden op elkaar en raakten zwaar beschadigd.

De vier inzittenden van de twee auto’s raakten niet gewond. Een weginspecteur van Rijkswaterstaat liet twee van de vier rijstroken bij het ongeval afkruisen. Niet veel later werd over de hele A15 een snelheidsbeperking ingevoerd en werden extra strooiwagens opgetrommeld in verband met de extreme gladheid. De twee beschadigde auto’s zijn door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Foto’s: Ezra Rehorst

IMG_0113 IMG_0118 IMG_0124 IMG_0138 IMG_0143 IMG_0144 IMG_0151 IMG_0157

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer