Tiplijn: 06-19541384

Brandweer rukt uit voor schoorsteenbrand in Zwijndrecht

0

ZWIJNDRECHT – De brandweer is woensdagavond omstreeks 19.30 uur uitgerukt naar de Bootjessteeg in Zwijndrecht voor een schoorsteenbrand. Ter plaatse bleken er vonken uit de schoorsteen te komen. De brandweer heeft hierop met behulp van een ladderwagen en een zogenaamde ramoneur de schoorsteen weer vrij gemaakt. Nadat zeker was dat de brand in de schoorsteen uit was kon de brandweer weer retour naar de kazerne.

Schoorsteenbrand
Een schoorsteenbrand is het verschijnsel waarbij opgehoopt roet in een schoorsteen vlam vat. Daardoor kan het rookkanaal zo heet worden, dat het scheurt en lek raakt. Een schoorsteenbrand is herkenbaar aan een sterke rookontwikkeling die soms ook in het huis terecht komt, een licht bulderend geluid in het rookkanaal en een sterkere trek. Om dit te voorkomen is het verstandig regelmatig de schoorsteen te laten reinigen door een schoorsteenveger.

Foto’s: Robert van Loon

_DSC0074 _DSC0110 _DSC0124

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer