Tiplijn: 06-19541384

Lichaam drenkeling gevonden in de Lek bij Groot-Ammers

0

GROOT-AMMERS – Op de Lek nabij Groot-Ammers zijn hulpdiensten zondag druk bezig geweest met de zoektocht naar een bemanningslid van een binnenvaartschip. Het bemanningslid was bezig geweest met het schoonmaken van het dek van het schip, toen hij overboord sloeg.

Een grote zoekactie volgde, waaraan onder andere de brandweer, KNRM, Rijkswaterstaat en een politiehelikopter meededen. Vanwege de zoekactie werd opgeschaald naar GRIP 1. Ook vanuit de naastliggende regio, Hollands-Midden, werden diverse brandweer eenheden ingezet. Onder andere vanuit Schoonhoven, Bergambacht en Gouda.

Na enkele uren zoeken was er nog geen persoon gevonden, waarop de zoekactie is gestaakt. Wel zocht een speciaal team van de politie er verder met onder andere sonar-apparatuur.

Lichaam gevonden
Inmiddels is bekend geworden dat het lichaam van de 41-jarige matroos uit Polen aan het begin van de avond is gevonden op de bodem van de rivier, ter hoogte van Schoonhoven. De familie van het slachtoffer is inmiddels ingelicht.

Foto’s: Stefan van Aarle & Jeffrey Reit

IMG_9554 IMG_9560 IMG_9588

IMG_7966 IMG_7989 IMG_7994

IMG_9495 IMG_9508 IMG_9512 IMG_9514 IMG_9533

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer