Tiplijn: 06-19541384

Nepagenten stelen auto na ‘snelheidsovertreding’

0

DORDRECHT – Twee nepagenten hebben op donderdag 4 december rond 20.00 uur onder valse voorwendselen de auto van 42-jarige Poolse man in beslag genomen. Dat gebeurde op een parkeerplaats bij tankstation Zuidpunt, vlakbij de Moerdijk. Het slachtoffer rijdt op de bewuste donderdagavond in zijn zilverkleurige BMW op de A16 door de Drechttunnel, tot er bij Dordrecht een donkerkleurige Peugeot 107 naast hem komt rijden. In de auto zitten twee mannen, waarvan de bijrijder het slachtoffer een politiepas toont en hem sommeerde richting de parkeerplaats te rijden. Het slachtoffer denkt met echte politieagenten te maken te hebben en doet wat hem gevraagd wordt.

‘Te hard gereden’
Het slachtoffer en de verdachten stoppen beide op het parkeerterrein behorende bij het tankstation Zuidpunt, vlakbij de Moerdijk. Op de parkeerplaats vertellen de nepagenten het slachtoffer dat hij te hard heeft gereden en daarom een boete krijgt. Het slachtoffer, de bestuurder van de BMW, geeft aan dit niet te kunnen betalen. De nepagenten vertellen de man dat dan zijn auto in beslag wordt genomen en rijden vervolgens met de auto weg. Het slachtoffer bleef verbouwereerd achter en sprak een vrachtwagenchauffeur aan die met zijn vrachtwagen op de parkeerplaats stond. Omdat de man het toch niet helemaal vertrouwt belt hij op 5 december de politie. Toen bleek dat de man opgelicht was en met nepagenten te maken had.

Getuige
De politie komt graag in contact met mensen die donderdagavond 4 december rond 20.00 uur iets gezien hebben op de parkeerplaats van benzinestation Zuidpunt, vlak voor de Moerdijk. Ook spreekt de politie graag met de vrachtwagenchauffeur die waarschijnlijk het hele incident gezien heeft. Dat kan via 0900-8844 of anoniem op 0800-7000.

Signalementen
De bestuurder droeg een witte blouse met op de borst de tekst ‘politie’. Ook droeg hij een blauwe stropdas en broek. Aan zijn riem droeg hij een busje pepperspray en een op een vuurwapen lijkend voorwerp. De bestuurder was blank en had kort, donkerblond haar dat opzij was gekamd. Hij had een smal gezicht en was ongeveer 30/35 jaar oud en 1.75/1.80 meter lang.

De bijrijder was ook blank en had kort zwart haar, plat op zijn hoofd. Deze man had een boller gezicht en een gezet postuur. De bijrijder was tussen de 1.70 en 1.75 lang en tussen de 30 en 35 jaar oud.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer