Tiplijn: 06-19541384

Politie int half miljoen aan openstaande boetes en houdt 240 personen aan

0

REGIO – Bij een actie op nog openstaande boetes en vonnissen heeft de politie van de eenheid Rotterdam de afgelopen week 500.000 euro aan openstaande boetes geïnd en 240 personen aangehouden. Ook in de regio Zuid-Holland Zuid, dat onderdeel is van de politie-eenheid Rotterdam, gingen agenten de afgelopen tijd langs bij mensen die nog boetes of een gevangenisstraf hadden openstaan.

De politie richt zich met deze actie op de mensen die na diverse kansen nog steeds niet betalen of zich niet melden voor hun straf. Dit kan een gevangenisstraf zijn, maar ook een taakstraf of het verplichte afstaan van DNA.

Actie
Tijdens de actie gingen agentenkoppels langs de deuren om de boetes te innen of mensen met een openstaande gevangenisstraf aan te houden. Mensen die ervoor kozen om nu nog steeds niet te betalen werden eveneens aangehouden. De recherche werd ingezet voor de opsporing van veroordeelden die zich bewust schuil hielden. Ook werden opsporingsmiddelen zoals de ANPR ingezet, het scannen van voertuigenkentekens langs wegen.

Opbrengst
In het hele gebied van de eenheid Rotterdam werd in totaal 500.000 euro aan boetes geïnd, zijn 240 mensen aangehouden en zijn 28 mensen meegenomen naar het bureau voor een DNA-afname. Van 27 personen is hun auto buiten gebruik gesteld, een dwangmiddel waarbij mensen hun auto pas terug krijgen wanneer zij hun boete betalen.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer