Tiplijn: 06-19541384

Preventief fouilleeractie in Dordt levert twee messen op

0

DORDRECHT – Bij een preventief fouilleeractie in de Dordtse binnenstad en in Dordrecht-West zijn op 29 november twee messen aangetroffen. De wapens zijn in beslag genomen, er werd niemand aangehouden. Agenten controleerden in totaal 49 voertuigen en fouilleerden 83 mensen.

Preventief fouilleren
Preventief fouilleren mag alleen in zogenaamde Veiligheidsrisicogebieden, die zijn aangewezen door burgemeester Brok van Dordrecht. De burgemeester heeft in begin 2014 voor de duur van een jaar een deel van Dordrecht West en een deel van Dordrecht Centrum als veiligheidsrisicogebied aangewezen. Deze stadsdelen betreffen gebieden waar de afgelopen jaren meerdere malen de openbare orde verstoord is geweest door de aanwezigheid en het gebruik van wapens. Het aanwijzen van Veiligheidsrisicogebieden komt tot stand na nauw overleg met politie en Openbaar Ministerie.

Foto: Dirk-Jan Grootenboer

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer