Tiplijn: 06-19541384

Politieagent Robert-Jan (42) uit Leerdam overleden

14

HANK / LEERDAM – Robert-Jan Hartman, de 42-jarige politieman uit Leerdam, die afgelopen week ernstig gewond raakte bij een ongeval met een tokkelbaan in Hank, is woensdag 26 november 2014 overleden. De agent kwam tijdens een outdooractiviteit met collega’s in het water terecht, nadat de kabel van de tokkelbaan brak. Door de zware metalen kabel werd hij onder water getrokken. Uit alle macht werd geprobeerd om hem weer boven water te krijgen. Dat lukte uiteindelijk door met behulp van een aanwezige graafmachine de kabel te liften. Hij werd door collega’s uit het water gehaald en naar de kant gebracht.

Aan de waterkant is de agent gereanimeerd. Het ambulancepersoneel kreeg bij de behandeling van het slachtoffer ondersteuning van een medische team van de traumahelikopter. Hartman werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij woensdag aan zijn verwondingen overleed.

Robert-Jan Hartman was als agent actief bij de surveillancedienst / noodhulp van de politie in het gebied Zuid-Holland Zuid; dat tegenwoordig Politie-eenheid Rotterdam wordt genoemd. Verder was hij groepscommandant bij de Mobiele Eenheid.

Foto: Pieter vd Velde.

Robert Jan Hartman

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

14 reacties

 1. Heftig hoor, zag dit al aankomen aangezien het zo lang duurde voordat hij eindelijk op de kant was.. Rust in vrede.

 2. Yolanda 't Lam van Hutten on

  Zo’n verdrietig bericht. 20 jaar mijn collega, zo jong!!!! Ribert Jan, Slaap je eeuwige slaap. Ik zal me jou blijven herinneren als een vriendelijke man en een goed politieman. Ik wens de familie heel veel sterkte en kracht voor de tijd die nog gaat komen.

 3. Jan van de Giessen on

  Wat een naar bericht, ik word er koud en verdrietig van. Ik heb Robert Jan leren kennen in mijn CWL tijd, Inmiddels al weer 12 jaar weg uit Leerdam. Ik kan Robert Jan als een aardige kerel herinneren. Ik wens de familie en zijn collega’s heel veel sterkte toe.

 4. Corrie van Markus on

  oh wat schrik ik hiervan.
  Ik ken Robert-Jan al jaren. Ook zijn vader was politieagent in Leerdam.
  Ik heb hem leren kennen toen ik voor slachtofferhulp Nederland werkte in Leerdam.
  Wat intens verdrietig om nu te lezen dat dit Robert-Jan is overkomen.
  Het laatst zag ik hem. bij LACO in Leerdam bij de zwemlessen van een van zijn kinderen.
  Ik wens zijn nabestaanden en verdere familie en vrienden heel veel sterkte met dit enorme verlies.

 5. Heel veel sterkte met het verwerken van dit verschrikkelijke verlies.
  Let op elkaar en steun elkaar.. zelfs als buitenstaander is jullie grote verdriet te voelen.
  En respect hoe jullie op verschillende social media respect en eerbetoon geven aan jullie gewaardeerde collega!
  Nogmaals heel veel sterkte.

 6. Ronald Wittenberg on

  Ik heb Robert-Jan leren kennen als een bevlogen verkeersouder van CBS Juliana te Leerdam.
  Fietsen controleren, leerlingen van groep 8 opleiden tot verkeersbrigadier en de discussie over een veilige schoolomgeving niet schuwend, zette Robert-Jan zich altijd in voor de verkeersveiligheid van de leerlingen.

  Uitgerekend op het moment dat op de school werd gesproken over het behalen van het verkeersveiligheidslabel, werd Robert-Jan door dit noodlottige ongeval getroffen.

  Alle sterkte voor zijn vrouw en kinderen in deze onbegrijpelijke tijd.

  Robert-Jan, je zal worden gemist en we koesteren de herinneringen!

 7. Simon Vrijhoff on

  Wij, de instructeurs van FreeBike, zijn er stil van. Robert-Jan is vaak met de ME bij ons geweest voor rijopleidingen en ME oefendagen. Familie vrienden en collega’s heel veel sterkte met dit enorme verlies.

 8. Gecondoleerd en heel veel sterkte gewenst in deze moeilijke tijd.

  Ook voor de collegas heel veel sterkte gewenst

 9. Wat een ontzettend triest ongeval. Alle dierbaren, naasten en vrienden van Robert-Jan heel veel sterkte bij het vinden van een plek voor dit verlies.

 10. Robbert Jan….nog geen jaar geleden zat ik met je in opleiding voor bewaken en beveiligen. Ik herinner mij jou nog goed. Een vreselijk aardige kerel met veel humor. We waren de enige veertigers en hadden daar veel lol om. Een bijzonder mooi mens. Veel te vroeg heb je deze bol verlaten, zo oneerlijk. Ik wens je naasten veel kracht, zo mooi mens te moeten missen….

 11. Ad den Ouden on

  RESPECT!!! Rust In Vrede, Robert – Jan en mijn medeleven gaat uit naar allen die Robert – Jan verloren hebben.

 12. Wat erg en dst op een dag die zo mooi en fijn zou moeten zijn. R.I.P. Robert-Jan. En heel veel sterkte voor familie, vrienden en collega’s.

Reageer