Tiplijn: 06-19541384

Coffeeshop Indica per direct gesloten na schietincident in Dordt

0

DORDRECHT – Na het schietincident dat vanmiddag plaatsvond voor coffeeshop Indica op de Vismarkt in Dordrecht, heeft burgemeester A.A.M. Brok besloten om de coffeeshop per direct te sluiten. Indica zal in ieder geval voor twee weken, van vrijdag 21 november 2014 tot en met 4 december 2014, gesloten zijn.

Onderzoek
In het kader van de APV en het ‘Handhavingsbeleid horeca en alcohol Dordrecht’ heeft de gemeente Dordrecht de mogelijkheid om een horecazaak te sluiten. Dit kan alleen als er sprake is van ernstig geweld in, vanuit of in de directe omgeving van een horecazaak. In eerste instantie heeft de burgemeester de zaak voor twee weken gesloten. De toedracht van het incident wordt de komende weken onderzocht. Vervolgens wordt er al dan niet een bestuurlijke maatregel bepaald, die kan leiden tot een sluiting van drie maanden.

Openbare orde
Een van de doelen van de spoedsluiting is om de openbare orde onmiddellijk te herstellen en herhaling van een incident te voorkomen. Tevens toont de gemeente hiermee naar de buurt aan dat ze de zaak serieus neemt en bereid is om snel maatregelen te treffen.

Foto: Johan van den Dool

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer