Tiplijn: 06-19541384

Leerdamse agent (42) zwaargewond na ongeval met tokkelbaan

1

HANK / LEERDAM – Een 42-jarige politieman uit Leerdam raakte donderdag 20 november 2014 ernstig gewond bij een ongeval met een tokkelbaan. Het slachtoffer kwam in het water terecht en kon pas na enkele minuten weer boven water gehaald worden. Zijn toestand is kritiek.

Het ongeluk gebeurde rond 16.00 uur bij een outdoor activiteit aan de Kurenpolderweg in Hank. Het tokkelen boven het water was onderdeel van een recreatief teamuitje met collega’s. Door nog onbekende oorzaak brak de kabel van de tokkelbaan. Het slachtoffer werd door het gewicht van de zware metalen kabel onder water getrokken. Met alle macht werd geprobeerd om hem weer boven water te krijgen. Dat lukte uiteindelijk door met behulp van een aanwezige graafmachine de kabel te liften. Hij werd door collega’s uit het water gehaald en naar de kant gebracht.

Ondertussen waren er twee ambulances gearriveerd. Aan de waterkant is de agent gereanimeerd. Het ambulancepersoneel kreeg bij de behandeling van het slachtoffer ondersteuning van een medische team van de traumahelikopter. De man is in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis.

Onderzoek
Forensisch rechercheurs onderzochten de plaats van het ongeval naar sporen en maakten foto’s van de aangetroffen situatie. Aan de hand van deze feiten en de verklaringen van getuigen en betrokkenen wil de politie de precieze toedracht van het ongeval te achterhalen.

Politieagent
Het slachtoffer is een 42-jarige politieagent van de politie eenheid Rotterdam. Hij was met collega’s naar Hank gekomen voor teambuilding. Het ongeval had veel impact. Niet alleen op de directe collega’s van het slachtoffer, maar ook op de agenten van de eenheid West Brabant die ter plaats kwamen voor de hulpverlening. In beide korpsen is met verslagenheid gereageerd op het ongeval.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

1 reactie

  1. Sjanie Vreeswijk on

    Wat vreselijk!!!!! Wat afschuwelijk!!! Met ontsteltenis, kippenvel en tranen heb ik net het bericht gelezen en filmpje gezien mb.t. het overlijden, de rouwstoet van oud-collega Robert-Jan Hartman, politieman in hart en nieren.. een geweldig mens en geweldig collega!
    Ik wens hierbij met heel mijn hart zijn familie heel veel sterkte dit afschuwelijke verlies te dragen.
    Sjanie Vreeswijk.

Reageer