Tiplijn: 06-19541384

Hulpdiensten zoeken massaal naar mogelijk gezonken bootje op Boven-Merwede

0

HARDINXVELD-GIESSENDAM – De hulpdiensten hebben donderdagmiddag 13 november gezocht naar de opvarenden van een bootje, dat mogelijk zou zijn gezonken op de Boven-Merwede tussen Hardinxveld-Giessendam en Werkendam. Omstreeks 14.15 uur werden de hulpdiensten, waaronder meerdere duikteams en een traumahelikopter, opgeroepen.

Twee getuigen gaven aan dat een bootje van ongeveer 10 meter lang opeens verdwenen was. Al snel na de melding schaalden de hulpdiensten op naar het scenario ‘GRIP 1’ en werd een grote zoekactie aan zowel de kant van Hardinxveld als aan de Brabantse kant gestart.

Bootje
De getuigen zagen vanaf de kant van Hardinxveld-Giessendam een bootje varen op de Boven-Merwede. “Of het een bootje was dat wordt voortgetrokken, dat ergens achteraan vaart of dat zomaar ronddobbert weten we niet,” vertelt politiewoordvoerder Gijs van Nimwegen. Die getuigen draaiden zich om, keken nog een keer en het bootje was weg. Dat kan meerdere dingen betekenen volgens de voorlichter: “Het bootje kan uit het zicht langszij zijn gevaren bij een binnenvaartschip, het kan gezonken zijn maar het kan ook zo zijn dat de getuigen zich vergissen.”

Zoektocht
Een politiehelikopter zocht naar brokstukken en andere dingen die zouden kunnen wijzen op een gezonken boot. Door de KNRM en met brandweerboten werd vanaf het water gezocht. Ook zijn diverse brandweerlieden samen met medisch personeel van onder andere de traumahelikopter op een zogenaamde taxiboot gestapt om ook daarvandaan te zoeken naar slachtoffers.

Sonarboot
De Rijkswaterstaat heeft tijdens de zoektocht het zuidelijke deel van de rivier afgesloten voor scheepvaartverkeer. Om 16.00 uur was er nog niets aangetroffen. “Er staan nog veel mogelijkheden open. Het is nog te vroeg om de zoekactie te staken, alle hulpdiensten blijven voorlopig nog zoeken,” aldus de politie.

Om 16.30 uur was nog steeds niets aangetroffen en hebben de hulpverleners de zoekactie gestaakt. Een sonarboot van Rijkswaterstaat zoekt verder naar het mogelijk gezonken bootje.

IMG_9590 IMG_9593 IMG_9596 IMG_9601 IMG_9604 IMG_9618 IMG_9623 IMG_9638 IMG_9642 IMG_9646

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer