Tiplijn: 06-19541384

Melding schoorsteenbrand blijkt containerbrand in Hardinxveld

0

HARDINXVELD-GIESSENDAM – De brandweer van Hardinxveld is dinsdagmiddag rond 13.30 uur uitgerukt voor een woningbrand aan de Akkerstraat. Onderweg naar de melding kreeg de bemanning van de tankautospuit te horen dat het vermoedelijk om een schoorsteenbrand zou gaan en dat ook een ladderwagen uit Gorinchem gealarmeerd was. Ter plaatste bleken buurtbewoners een flinke brandlucht te ruiken in en om hun huis. Na onderzoek van de brandweer bleek deze lucht niet afkomstig van een schoorsteenbrand maar van een kliko van achterburen die in brand was gevlogen door hete asresten die erin waren gegooid. Verder inzet van de brandweer bleek niet nodig, de brandende kliko was al geblust door de achterburen zelf.

Foto: Gerco Gijsbers

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer