Tiplijn: 06-19541384

Schoorsteenbrand in Giessenburg valt mee

0

GIESSENBURG – De Giessenburgse brandweervrijwilligers werden zondagavond opgepiept voor een schoorsteenbrand in de Arent van Gentstraat. Eenmaal ter plaatse bleek de brand mee te vallen. Wel kwam voor de zekerheid een ladderwagen van de Gorinchemse brandweer naar de woning. Na controle van de schoorsteen bleek verdere inzet niet nodig en kon de brandweer weer inpakken en retour.

Schoorsteenbranden
In Nederland komen ieder jaar zo’n 1.650 schoorsteenbranden voor. Een schoorsteenbrand ontstaat meestal doordat de aanslag in het rookkanaal in brand vliegt. Dat gebeurt bij een temperatuur van ongeveer 500 graden Celsius.

Foto’s: Etienne Hessels

DSC04094 DSC04101 DSC04105 DSC04112

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer