Tiplijn: 06-19541384

Spectaculaire achtervolging Zwijndrecht eindigt in Dordrecht

0

ZWIJNDRECHT / DORDRECHT – Agenten hielden donderdagochtend een 30-jarige man uit Dordrecht aan, die een stopteken had genegeerd een reeks verkeersovertredingen had begaan en geen geldig rijbewijs had. Daar ging een achtervolging over de A16, in de Drechttunnel, via de berm en door de sloot aan vooraf.

Stopteken
Rond half elf gaven agenten de bestuurder van een auto een stopteken op de Kerkweg in Zwijndrecht. De bestuurder stopte echter niet, maar verhoogde zijn snelheid. Daarop werd de achtervolging ingezet. Die ging via de Buizerdstraat, naar de Merelstraat, via de Laan van Nederhoven de Develsingel op. Vervolgens over de Plantageweg en via de rotonde de A16 op. Daar reed de bestuurder eerst op de rechter rijbaan en later over het verdrijvingsvlak de linkerbuis van de Drechttunnel in. Na de tunnel nam hij de afslag Dordrecht centrum. Op de Laan der Verenigde Naties werd de weg van de bestuurder geblokkeerd door een agent. Dus reed hij maar via de berm, tegen de rijrichting in, naar de andere rijbaan.

Portier geramd
De achtervolging ging verder door de Karel Doornlaan en de Bloys van Treslonglaan. In het doodlopende gedeelte van de Mees Toxopeusstraat stopte het voertuig. Hoewel een agent het portier van de verdachte had geramd en hij even klem zat, wist hij zich toch een weg naar buiten te banen en ging er te voet vandoor. Hij rende een brandgang in en sprong toen in de sloot. Even waren de agenten de man kwijt, maar al snel kregen ze de man in het oog. Die verschanste zich op het dak van een woning aan de Zuidendijk. Het lukte de agenten de man naar beneden te praten. Daar is hij uiteindelijk aangehouden. Hij bleek geen geldig rijbewijs te hebben en kreeg daar een proces-verbaal voor. Daar bovenop kwamen de processen-verbaal voor het negeren van het stopteken én zijn gevaarlijke rijgedrag.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer