Tiplijn: 06-19541384

Hulpdiensten zoeken op de Oude Maas naar mogelijke springer

0

ZWIJNDRECHT – De hulpdiensten hebben dinsdagavond 4 november ruim een uur lang gezocht naar een mogelijke springer in de Oude Maas tussen Zwijndrecht en Dordrecht. Rond 20.10 uur belde een man 112 nadat hij een persoon, die eerst op de brug liep, niet meer zag lopen. De brandweer van Dordrecht en Zwijndrecht, de politie, KNRM, ambulancedienst en Rijkswaterstaat rukten uit en startten vanaf de Zwijndrechtse kade een zoektocht.

Middel waterongeval
Mede omdat onduidelijk was waar de persoon mogelijk in het water zou zijn verdwenen, werd er opgeschaald naar middel waterongeval. Een tweede reddingsboot van de Dordrechtse KNRM werd gealarmeerd. Naast de Dordtse brandweerduikers kwam ook een extra duikteam uit Capelle aan den IJssel ter plaatse.

Zoektocht
Een uur lang voeren boten van de KNRM, Rijkswaterstaat en het Havenbedrijf Rotterdam rond de brug. Tijdens de zoektocht was de Oude Maas gestremd voor al het scheepsverkeer. Na ruim een uur zoeken was er geen persoon in het water aangetroffen en werd besloten om de zoektocht te staken.

Nat vest
Op de kade aan de Dordrechtse kant van de rivier troffen voorbijgangers een nat vest aan. Even ontstond het vermoeden dat dit vest van een meisje zou zijn dat sinds dinsdagmiddag vermist werd vanuit een instelling in Dordrecht. Dit meisje werd echter niet veel later aangetroffen en bleek niet in het water te hebben gelegen.

IMG_7745 IMG_7776 IMG_7886 IMG_7871 IMG_7838 IMG_7827 IMG_7824 IMG_7788 IMG_7769

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer