Tiplijn: 06-19541384

Steekwapens aangetroffen tijdens preventief fouilleren in Dordrecht

0

DORDRECHT – Het preventief fouilleren in delen van Dordrecht-West en het centrum heeft donderdag 30 oktober geleid tot de inbeslagname van drie steekwapens, een bus traangas en een slagwapen. De actie vond tussen 15:00 en 23.00 uur plaats op verschillende locaties. Ruim honderd mensen en 45 auto’s werden daarbij gecontroleerd.

De actie leidde tot de aanhouding van twee verdachten. Een 22-jarige Dordtenaar werd aangehouden omdat hij niet voldeed aan een vordering. Bij een eveneens 22-jarige man uit Dordrecht werd op de Van Baerlestraat een stiletto aangetroffen en in beslag genomen.

Preventief fouilleren mag alleen in zogenaamde Veiligheidsrisicogebieden, die zijn aangewezen door de burgemeester van Dordrecht. De burgemeester heeft in het voorjaar van 2014 voor de duur van een jaar gedaan voor een deel van Dordrecht West en een deel van Dordrecht Centrum. Deze aangewezen stadsdelen betreffen gebieden waar de afgelopen jaren meerdere malen de openbare orde verstoord is geweest door de aanwezigheid en het gebruik van wapens. Ook willen politie, gemeente en Openbaar Ministerie met de maatregelen het veiligheidsgevoel onder de bewoners en bezoekers van deze wijken een positieve impuls geven. Het aanwijzen van Veiligheidsrisicogebieden komt tot stand na nauw overleg met politie en Openbaar Ministerie.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer