Tiplijn: 06-19541384

Man probeert in te breken met ‘geleende’ sleutel

0

DORDRECHT – Een man probeerde maandagmiddag 27 oktober in te breken bij een woning aan het Frida Katz-erf in Dordrecht, nadat hij onder valse voorwendselen van de buurvrouw een sleutel had geleend.

Reparatie
De man belde aan bij een woning en toen de deur niet werd geopend constateerde hij dat er niemand thuis was. Vervolgens overtuigde hij met een smoes de buren de reservesleutel van de afwezige buurvrouw af te geven omdat hij zogenaamd een reparatie diende uit te voeren.

De plannen van de man mislukten omdat de bewoonster toch thuis bleek te zijn en de deur alsnog open maakte, toen ze gemorrel aan het slot hoorde. Op haar vraag wat de man kwam doen beweerde hij langs te komen voor een reparatie. Nadat ze de sleutel terugkreeg, vertrok de man en belde de bewoonster de politie.

Onderzoek
De politie onderzoekt de zaak en is op zoek naar de man. Het gaat om een blanke man met een fors postuur. Hij is ongeveer 1.90 meter lang en heeft grijzend haar met een sik. Heeft u informatie over de poging tot inbraak of weet u wie de man is? Bel dan met de politie via 0900-8844.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer