Tiplijn: 06-19541384

Brandweerman neemt ‘in stijl’ afscheid in Gorinchem

0

GORINCHEM – ‘Brand in een bedrijf aan de Marconiweg in Gorinchem’, dat was zo ongeveer de melding die brandweerman Jaap van Rooij dinsdagavond op zijn brandweerpager zag verschijnen. De brandweer sloeg groot alarm, want bij de brand zouden mogelijk ook gewonden zijn gevallen. Het bedrijf waar de brand zou woedden was nota bene zijn eigen bedrijf ‘InstalCenter J. van Rooij’.

In scéne gezet
Eenmaal aangekomen bij het brandadres bleek dat de collega’s van Jaap van Rooij de melding voor hem in scéne hadden gezet. Van Rooij neemt namelijk afscheid bij de brandweer na ruim 40 trouwe dienstjaren als brandweerman. Om hem te bedanken voor zijn tijd bij de brandweer verzonnen zijn collega’s de ‘nepmelding’. Nadat De Rooij met zijn mannen het ‘brandje’ had geblust en het slachtoffer, in de vorm van een pop, gered had was er tijd voor een borrel.

Na afloop liet Jaap van Rooij weten blij te zijn met zijn fijne groep collega’s door de jaren heen. Hij kijkt met veel plezier terug op zijn brandweertijd.

Foto’s: Max Liet

DSC_0028 DSC_0044 DSC_0063 DSC_0107 DSC_0108 DSC_0131

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer