Tiplijn: 06-19541384

Wilde achtervolging van gestolen auto op A16 bij Ambacht

0

HENDRIK-IDO-AMBACHT – Politieagenten hebben maandagmiddag een 26-jarige man uit Rotterdam aangehouden. Voorafgaand aan de aanhouding probeerde hij door levensgevaarlijke perikelen aan de agenten te ontsnappen. Rond tien voor vier zagen agenten een gestolen auto rijden op de A16 bij Hendrik-Ido-Ambacht. Ze besluiten de bestuurder een stopteken te geven. De automobilist geeft hier geen gehoor aan en gaat er in vliegende vaart vandoor richting Rotterdam.

Wilde achtervolging
Door het inschakelen van verschillende politievoertuigen zorgen de agenten dat de auto in beeld bleef. De automobilist probeerde de politievoertuigen te ontwijken en maakte hierbij gevaarlijke keuzes. Zo reed hij tegengesteld aan het verkeer op de A15, negeerde hij rode verkeerslichten en schampte hij geparkeerde auto’s.

Aangehouden
Nadat hij met twee lekke banden de macht over het stuur verloor belandde het voertuig in de bosjes aan de Averdijk in Rotterdam-IJsselmonde. Hier vluchtte de wegpiraat een woning in. Politieagenten zijn hem achterna gegaan en hebben de Rotterdammer aangehouden. Hij is in de boeien geslagen en naar een politiebureau gebracht, hier wordt hij verhoord. Het onderzoek naar de gestolen auto is opgestart.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer