Tiplijn: 06-19541384

Brandweer Sliedrecht wint wedstrijd hulpverlening

0

NIEUW-LEKKERLAND – Brandweerposten in de West-Alblasserwaard speelden zaterdag 11 oktober de wedstrijd technische hulpverlening in Nieuw-Lekkerland. De deelnemende posten van Papendrecht, Ameide, IHC Merwede, Sliedrecht, Bleskensgraaf en Alblasserdam werden opgeroepen voor een ongeval met een parachutist, die mogelijk in het water zou hangen.

Eenmaal ter plaatse bleek dat de parachutist boven de Elzenweg uit een vliegtuig was gesprongen en dat het vliegtuig hierna een noodlanding moest maken. Bij die noodlanding raakte het vliegtuig een fietser, die 112 aan het bellen was voor de in een boom hangende parachutist.

Een niet alledaags scenario met een ‘co-piloot’ in shock in het water, met de parachute nog vast op z’n rug. Een geschrokken piloot en een fietser die met z’n been onder zijn fiets en het wiel van het vliegtuig bekneld lag. Daarbij moest, om elektrocutie te voorkomen, worden gelet op een lantarenpaal die was geknakt bij de noodlanding. De ploegen deden hun uiterste best om de gewonden zo snel en veilig mogelijk te bevrijden en over te dragen aan de ambulancedienst.

Uitslag
Aan het einde van de wedstrijddag vond in de brandweerkazerne in Nieuw-Lekkerland de prijsuitreiking plaats. Burgemeester Van der Borg maakte de uitslagen bekend en deelde de bijbehorende bekers uit. Brandweer Sliedrecht won de wedstrijd gevolgd door brandweer Ameide op de tweede plaats. Zij hebben zich hiermee geplaatst als kandidaat voor de regionale wedstrijd hulpverlening begin volgend jaar.

Brandweer Bleskensgraaf werd derde en de ploeg van Alblasserdam vierde. De Papendrechtse brandweer eindigde op de vijfde plaats en de bedrijfsbrandweer van IHC Merwede in Kinderdijk werd zesde. De bevelvoerder van brandweer Sliedrecht leidde volgens de jury zijn ploeg deze wedstrijddag het beste en ontving daarvoor een beker. De organisatie kijkt tevreden terug op een mooie wedstrijd waarbij door een ieder weer het nodige is geleerd.

Foto’s: Niels van Loon en Willem de Wolf

1 2 3.5 3 4 5 6.5 6 7
8 SONY DSC 10 11 12 13 SONY DSC SONY DSC SONY DSC

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer