Tiplijn: 06-19541384

‘Roadshow Veiliger Wonen’ in Hendrik-Ido Ambacht

0

HENDRIK-IDO-AMBACHT – Zaterdag 4 oktober was de Roadshow Veiliger Wonen present bij winkelcentrum Hoogambacht. De dag werd geopend door burgemeester Jan Heijkoop van Hendrik-Ido-Ambacht, en door burgemeester Dominic Schrijer van Zwijndrecht.

Het thema van de dag was veiligheid, het doel was mensen te laten ontdekken wat zij kunnen doen om hun huis en leefomgeving zo veilig mogelijk te maken. Om dit te kunnen bereiken werden er door diverse instanties een bijdrage geleverd. Zo waren er diverse demonstraties en werden er voorlichtingen gegeven over bijvoorbeeld brandwonden, reanimatie, brandveiligheid in woningen en over Burgernet. Ook was het mogelijk om met diversen wijkagenten te praten.

Ook voor de kinderen was er de nodige aandacht, zo konden zij in een ambulancepak op de foto, mochten zij in de hulpverleningsvoertuigen zitten en konden zij hun eigen ambulance in elkaar knutselen.

Buurt Veiligheidsscan
Bijzonder was ook de zogenaamde ‘Buurt Veiligheidsscan’ waarvan de resultaten werden gepresenteerd. De week voor de Roadshow werden er in opdracht van de politie, ambulancedienst en brandweer diverse aspecten in woonomgevingen bekeken zoals open ramen en deuren en de aanrijroutes voor de hulpdiensten. In de presentatie werd door middel van foto’s uitgelegd hoe wij als burgers de veiligheid in onze wijk kunnen verbeteren.

Demonstraties
Er werden verspreid over de dag ook twee grote demonstraties gegeven door de politie, brandweer en de ambulancedienst. De melding was ‘woningbrand met slachtoffers’. Door een nauwe samenwerking tussen de hulpdiensten werden alle slachtoffers gered, en werd de brand snel geblust.

Er kan door zowel de instanties die hun medewerking aan de dag verleenden, als door de kinderen en volwassenen terug gekeken worden op een geslaagde dag.

IMG_6893 IMG_6910 IMG_6923 IMG_6937 IMG_6947 IMG_7032 IMG_7062

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer