Tiplijn: 06-19541384

Brandweer Zwijndrecht en Nieuw-Beijerland regionaal kampioen brand en WVD

0

PAPENDRECHT – Zaterdag 27 september werden in Papendrecht de jaarlijkse kampioenschappen brandbestrijding en WVD gespeeld. De teams die in de voorselectiewedstrijden brand nummer 1 of 2 werden en de winnaar van vorig jaar deden mee aan de regionale wedstrijd brandbestrijding. Ook streden zes van de zeven WVD-ploegen uit de regio Zuid-Holland Zuid om de titel ‘Regionaal kampioen WVD’.

Brandbestrijding
De negen deelnemende ploegen voor het wedstrijdonderdeel ‘brandbestrijding’ werden opgeroepen voor een middelbrandscenario. In de leegstaande sporthal De Laaght aan de Douwes Dekkerlaan was brand ontstaan waarbij twee personen vermist werden. Aan de brandweerploegen de taak om de gewonden zo snel en veilig mogelijk uit het brandende pand te krijgen en de brand te blussen.

WVD
De locatie voor de wedstrijdbaan WVD (Waarschuwing- & Verkenningsdienst) was bij het gebouw van muziekvereniging Excelsior aan de Rembrandtlaan. Daar was een ongeval tussen een auto en busje met aanhanger in scene gezet. Omdat er mogelijk gevaarlijke stoffen waren vrijgekomen werd hulp van de meetploegen gevraagd.

Uitslag
Aan het einde van de middag werden in de kazerne van Papendrecht de uitslagen bekend gemaakt. Burgemeester van Papendrecht de heer C.J.M. de Bruin reikte de prijzen uit. De ploegen eindigden als volgt:

Brandbestrijding
1. Zwijndrecht
2. Sliedrecht
3. Goudswaard
4. Hendrik-Ido-Ambacht
5. Meerkerk
6. Schoonrewoerd
7. Nieuw-Lekkerland
8. Maasdam/Puttershoek
9. Alblasserdam

WVD
1. Nieuw-Beijerland
2. Nieuw-Lekkerland
3. –
4. Sliedrecht
5. Heerjansdam
6. Hoornaar/Noordeloos
7. ‘s-Gravendeel

Foto’s: Willem de Wolf en Jeffrey Reit.

Wedstrijd brandbestrijding Papendrecht (1) Wedstrijd brandbestrijding Papendrecht (2) 20140927_115207 20140927_115047 20140927_115117 Wedstrijd brandbestrijding Papendrecht (3) Wedstrijd brandbestrijding Papendrecht (4) Wedstrijd brandbestrijding Papendrecht (5) Wedstrijd brandbestrijding Papendrecht (6) Wedstrijd brandbestrijding Papendrecht (7) Wedstrijd brandbestrijding Papendrecht (8) Wedstrijd brandbestrijding Papendrecht (9) Wedstrijd brandbestrijding Papendrecht (10) Wedstrijd brandbestrijding Papendrecht (13) Wedstrijd brandbestrijding Papendrecht (11) Wedstrijd brandbestrijding Papendrecht (12) Wedstrijd brandbestrijding Papendrecht (14)

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer