Tiplijn: 06-19541384

Verdachte gewond tijdens politieachtervolging

0

ALBLASSERDAM – Een 33-jarige man uit Zwijndrecht is in de nacht van woensdag 24 op donderdag 25 september 2014 gewond geraakt, nadat hij tegen een geparkeerd bestelbusje op rende. Dit gebeurde tijdens een politieachtervolging in de Akkerwinde / Weegbree in Alblasserdam.

Achtervolging
De man gedroeg zich, samen met een andere man, verdacht in de Nicolaas Beetsstraat. Toen de politie daarover werd getipt door een alerte buurtbewoner en poolshoogte ging nemen, zagen agenten een zwarte scooter rijden. Op de scooter zaten twee mannen met zwarte jassen aan en beiden hadden capuchons op. Om naar hun reactie te kijken reden de agenten even achter hen aan. Op dat moment zagen zij dat de scooterbestuurder flink gas gaf en veel harder ging dan de toegestane 25 kilometer per uur. De politie zette het stopbord en blauwe zwaailichten aan en zette de achtervolging in. De mannen op de scooter keken om, maar reden door. Via de Brunel reed het tweetal naar de Akkerwinde. In de Weegbree reden zij een doodlopend deel van de straat in. De passagier sprong van de scooter af zette het op een lopen. De scooterrijder keerde en wist te ontsnappen.

Hoofdwond
De afgestapte man wilde achter twee voertuigen langs rennen, maar kwam er mee in botsing en liep daardoor een flinke hoofdwond op. Hij kon direct worden aangehouden. De man bleek een beruchte auto-inbreker te zijn die al vaker door de politie is aangehouden. Vanwege de ernst van de verwondingen, kwam een ambulance ter plaatse om de man hulp te bieden. De man is meegenomen naar het ziekenhuis. Daar is zijn hoofdwond gehecht.

Prent
Later in de nacht heeft de politie nog onderzoek gedaan in de Nicolaas Beetsstraat. Er werd onder meer gezocht naar mogelijk opengebroken auto’s. Die werden niet aangetroffen. Tijdens het politieverhoor gaf de man aan dat hij geschrokken was en er daarom vandoor gong. De man is na zijn ziekenhuisbezoek heengezonden. Hem medegedeeld dat hij mogelijk nog gehoord gaat worden vanwege de vernielingen aan de twee auto’s, waar hij tegen aan liep. Hij krijgt ook nog een prent voor het niet stoppen op aanwijzing van politie.

Tekst en foto’s: Peter Stam.

IMG_2586-Desktop-Resolutie

IMG_2576 [Desktop Resolutie] IMG_2579 [Desktop Resolutie] IMG_2584 [Desktop Resolutie] IMG_2586 [Desktop Resolutie] IMG_2589 [Desktop Resolutie] IMG_2592 [Desktop Resolutie]

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer