Tiplijn: 06-19541384

Grote politiecontrole langs de A27 Meerkerk

0

Langs de snelweg A27 bij Meerkerk is dinsdagavond 23 september een grote algemene verkeerscontrole gehouden. Naast politie, waren ook de Koninklijke Marechaussee, het Openbaar Ministerie en de Belastingdienst aanwezig. Tijdens de controle, die van 19.00 uur tot middernacht duurde, werden alle voertuigen op de A27 op snelheid gecontroleerd. Daarnaast stonden er speciale ANPR-camera’s langs de snelweg, die een melding geven als de eigenaar van een voertuig bijvoorbeeld nog boetes heeft openstaan.

Snelheid
In totaal werden ruim 9000 weggebruikers op snelheid gecontroleerd. Daarvan kregen 435 bestuurders een boete voor een te hoge snelheid. De hoogst gemeten snelheid was 180 km/uur, terwijl 120 km/uur is toegestaan. De bestuurder kon direct het rijbewijs inleveren.

Verder werden tientallen auto’s van de snelweg gehaald voor verdere controle. Er werden ongeveer 20 bekeuringen uitgedeeld voor onder meer gladde banden, uitstekende lading en verlopen APK. Bij 3 weggebruikers werd een mes aangetroffen en in beslag genomen. Bij 92 bestuurders werd een blaastest afgenomen, maar niemand had gedronken.

Dure BMW
Een 25-jarige man uit Soest werd aan de kant gezet met zijn dure BMW. De man kon niet verklaren hoe hij aan de auto kwam, waarop zijn auto op verdenking van witwassen in beslag is genomen. De man is tevens aangehouden.

Drugs
Een auto met daarin 3 Franse mannen werd ook aan de kant gezet. Na controle bleek er een flinke hoeveelheid softdrugs in de auto aanwezig te zijn. Twee van de mannen kregen hiervoor een boete van 490 euro, de derde man kwam ervanaf met een bon van 140 euro. De boetes moesten direct contant betaald worden.

Rijontzegging
Ook een 62-jarige meneer uit Amsterdam werd staande gehouden. De man bleek een rijontzegging te hebben tot Januari 2015, maar hij zat toch achter het stuur. Zijn rijbewijs is ingevorderd en de man heeft opnieuw een rijverbod opgelegd gekregen.

 

Foto’s: Jan-Willem Versluis

IMG_7444 IMG_7447 IMG_7451 IMG_7459 IMG_7463 IMG_7465

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer