Tiplijn: 06-19541384

Complexe brand in tuin Wibautstraat slaat over naar garagebox

0

HARDINXVELD-GIESSENDAM – In een tuin achter een woning aan de Wibautstraat in Hardinxveld-Giessendam is zondagavond 22 september onder een verhoogde vlonderconstructie brand ontstaan. Bij aankomst van de brandweer dreigde het vuur via een betimmering tegen de muur over te slaan naar de garagebox van de buren. Bewoners blusten in afwachting van de brandweer met een tuinslang om overslag naar de garagebox te voorkomen.

Middelbrand
Omdat onduidelijk was hoe de brand zich zou ontwikkelen richting de aangrenzende tuinen en schuren werd opgeschaald naar ‘middelbrand’ en werd een extra blusvoertuig gealarmeerd. Nadat de nodige sloopwerkzaamheden waren uitgevoerd kon de brand onder de vlonder en achter de betimmeringen worden geblust, meldt brandweer Hardinxveld-Giessendam op haar Facebookpagina.

Garagebox
De brand was inmiddels doorgeslagen naar de garagebox. Deze beginnende brand werd geblust en het dak en de dakrand van de garagebox werden gecontroleerd. Onbekend is hoe de brand is ontstaan. De schade die de brand heeft veroorzaakt is beperkt gebleven tot materiële schade aan de buitenzijde van de garage en de tuininrichting.

Foto’s: Wim Klop en Jorrit de Haas

DSC_1158 DSC_1159 DSC_1162 DSC_1164 IMG_0044 IMG_0064 IMG_0075 IMG_0082 IMG_0084

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer