Tiplijn: 06-19541384

Jeugdbrandweerwedstrijden in Hoornaar en Noordeloos

0

HOORNAAR / NOORDELOOS – Zaterdagmiddag 20 september zijn er in Hoornaar en Noordeloos jeugdbrandweerwedstrijden georganiseerd voor de jongens en meisjes van juniorenploegen (11 t/m 15 jaar) en de aspirantenploegen (15 t/m 18 jaar).

Scenario Juniorenbaan
De jeugdbrandweerkorpsen kregen een melding dat er rook uit een bedrijfshal van Arie de Leeuw B.V in Hoornaar kwam.

Bij aankomst bij het incident bleek dat een medewerker van het bedrijf een inbreker had opgesloten achter een roldeur met behulp van een ketting en slot. De jeugdbrandweerleden moesten met behulp van een grote schaar de ijzeren ketting forceren en de inbreker redden, waarna zij de twee brandhaarden konden afblussen.

Scenario Aspirantenbaan
De jeugdbrandweerkorpsen kregen een melding dat er rook uit de leegstaande Buurtschool in Noordeloos kwam. Bij aankomst bleek dat een zwerver het pand al enkele weken bewoonde. Hij had flink wat alcohol genuttigd, en was op een open vuurtje gaan koken. Vervolgens is hij naar boven gegaan, en gaan slapen. Het vuurtje ontwikkelde zich tot een brand in de school, en sloeg door naar het dak. De korpsen moesten beide brandhaarden zien te blussen, en de zwerver uit het pand redden.

Er werd deelgenomen door jeugdbrandweerkorpsen uit Giessenlanden, Neerijnen. Bommelerwaard, Culemborg, Geldermalsen, Neder-Betuwe, Buren en Beuningen.

Uitslag Juniorenbaan Hoornaar:

1e  Geldermalsen
2e  Neerijnen
3e  Giessenlanden
4e  Buren
5e  Bommelerwaard
6e  Beuningen

Uitslag Aspirantenbaan Noordeloos:
1e  Culemborg
2e  Geldermalsen
3e  Neder Betuwe
4e  Buren
5e  Beuningen
6e  Giessenlanden
7e  Bommelerwaard

Ben jij tussen de 11 en 18 jaar en wil je bij de brandweer? Ga dan naar www.jeugdbrandweer.nl/korpsen.
foto aspirantenbaan foto juniorenbaan

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer