Tiplijn: 06-19541384

Brand in meterkast van Alblasserdams hotel

0

ALBLASSERDAM – In de kelder bij hotel Van Krimpen op de Dam in Alblasserdam is donderdag 18 september 2014 brand ontstaan. Dit gebeurde rond 11.30 uur. De brandweer kwam met spoed ter plaatse. De meldkamer schaalde intussen op naar ‘middelbrand’. Ter plaatse bleek er een kleine brand in de meterkast te woeden. De brandweer had het vuur snel onder controle. Nadat het hotel geventileerd was, vertrokken de spuitgasten weer naar de naastgelegen kazerne.

Hoe de brand is ontstaan, is nog niet duidelijk. “De oorzaak wordt onderzocht. Mogelijk is er sprake geweest van kortsluiting,” aldus de officier van dienst van de brandweer.

De schade aan het hotel lijkt mee te vallen. Wel is rook -en roetschade ontstaan. Verder is Eneco opgeroepen om te zorgen dat er weer gebruik gemaakt kan worden van de elektriciteit.

Tijdens het uitbreken van de brand, waren er geen gasten in het hotel. “Iedereen was uitgecheckt en was op pad of zat buiten op het terras,” aldus één van de hotelmedewerkers. De gasten kunnen bij terugkomst gewoon weer gebruikmaken van hun kamer.

De stichting Salvage komt later op de dag langs om de schade op te nemen en verder af te handelen.

Tekst en foto’s: Peter Stam.

IMG_1461 (Medium) IMG_1471 (Medium) IMG_1477 (Medium) IMG_1483 (Medium) IMG_1489 (Medium) IMG_1498 (Medium)

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer