Tiplijn: 06-19541384

Auto schept wielrenner op rotonde in Papendrecht

14

PAPENDRECHT – Een wielrenner is woensdagmiddag 17 september geschept door een auto op de rotonde bij de Burgemeester Keijzerweg en de N3. Een automobilist uit Papendrecht wilde de rotonde verlaten maar zag een wielrenner te laat aankomen. De wielrenner kwam op de motorkap van de auto terecht en klapte met zijn rug op de voorruit.

Ambulancepersoneel keek de man na en bracht hem ter controle naar het ziekenhuis. Politieagenten hebben geholpen bij het in kaart brengen van het ongeval.

Foto’s: Niels van Loon en Willem de Wolf

DSCF7086 DSCF7087 DSCF7088 DSCF7091 DSCF7093

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

14 reacties

 1. Wanneer gaan ze inzien dat deze rotonde echt niet kan? Hij is onoverzichtelijk en daardoor levensgevaarlijk. Er moet kennelijk eerst een kalf verdrinken. Willen we daar op wachten?

  • De rotonde is prima! Er zijn zelfs lichtjes die aangeven dat er iemand op fietspad rijdt. Soms ligt het gewoon aan de bestuurder!! Wie weet wat ie aan het doen was. Niet gelijk de rotonde de schuld geven.

   • Rotonde is helemaal niet prima. Ik moet er al vanaf t begin dagelijks overheen, soms wel 4x per dag. Vanaf de A15 moet je een onnatuurlijke draai maken om op de binnenste baan te blijven, als je netjes volgt kom je op de buitenste baan terecht. Lichtjes flikkeren te pas en te onpas. Heb zelf al meerdere malen meegemaakt dat iemand die n andere baan gekozen heeft zich in die van mij probeert te proppen. Als je hier niet vandaan komt is t een onoverzichtelijke gevaarlijke rotonde.

   • Lotte,

    het is een levensgevaarlijke rotonde en ben het eens met Sjaak Boer!! En die lichtjes ……die branden ook als er NIEMAND aan komt ! Het is nog een wonder dat er zo weinig ongelukken gebeuren! Maar fietsers weten dat ze voorrang hebben en NEMEN het ook gewoon! Natuurlijk moeten automobilisten erop letten maar het is erg onoverzichtelijk. Daarentegen zijn er op de rotonde zelf zoooo vaak mensen die niet weten waar ze heen moeten en ineens een rijstrook opschuiven, als je wil kan je daar iedere dag je auto in elkaar (laten) rijden! En dan nog die gekken die van de N3 naar beneden komen scheuren en denken dat ze voorrang hebben ! Ben het eens met Sjaak……er moet eerst iets erg gebeuren voordat er uberhaupt iets aan gedaan wordt!

 2. Vorig jaar bij de gemeente al aangegeven dat dit een kansloze en vooral zeer onoverzichtelijke rotonde is.
  Dagelijks zie ik hier vreemde en gevaarlijke situaties voorbijkomen, onbekende hebben niet direct overzicht van hoe de weg loopt waar ze heen willen en rijden over de baanafscheiding heen.
  Ook ligt het (voorrangs) fietspad veel te dicht naast de afslag waardoor dit door rechtsafslaande automobilisten zeer slecht zichtbaar is.
  Ook fietsers en bromfietsers zijn schuldig aan gevaarlijke situaties, ze komen met hoge snelheden en zonder hand uit te steken zomaar de rotonde op omdat ze toch voorrang hebben.
  Ik hoop dat ze dit ” hondenbot” spoedig gaan verbeteren.

 3. Het gaat daar wel heel vaak
  Mis hoor. Slechte bewegwijzering en Inderdaad ligt het fietspad te dicht bij de afrit. En zeker nu met de laagstaande zon is het soms slecht te zie. Zeker als je vanaf Dordt komt heb je weinig overzicht op de fietsers.

  Het wordt tijd dat ze er iets aan gaan verbeteren.

 4. Vorig jaar oktober ben ik ook aangereden op de rotonde, ik liep daarbij een gebroken heup en een hoofdwond op. Ik was voetganger en liep op het zebra pad. Puur omdat deze rotonde zo overzichtelijk is, zag hij me niet. Ook de waarschuwingslichten functioneren niet goed. Vaak knipperen ze als er niemand aan komt.
  Ik hoop dat het snel verandert

 5. Ipv iedere dag met een flitsauto op de burg k weg te gaan staan flitsen, zou het wellicht een idee zijn eens een dag deze rotonde te observeren! Ik kom hier dagelijks overheen en heb al de meest bizarre situaties meegemaakt, tot en met een auto die tegen het verkeer in terecht kwam!!! Tuurlijk staat met deze rotonde de burg k weg in de top van onveilige wegen! Maar dit los je niet op met een een flitsbus, maar met het verhogen van de verkeersveiligheid! Een passende rotonde maakt hier onderdeel van uit!

 6. Dat dit soort ongelukken niet vaker gebeuren is inderdaad nog een wonder! Ben zelf al een keer onderuit gegaan met de fiets omdat ik heel hard moest remmen, iemand minderde vaart en gaf toen alsnog hard gas, omdat iedereen zo snel mogelijk van de rotonde af wil! De meeste automobilisten lijken te denken, als we nou zo hard mogelijk eroverheen gaan dan zijn we er ook snel vanaf! Ik heb 2 kinderen die ik niet over de rotonde laat gaan, ze mogen er van mij niet overheen! Of we begeleiden ze, of ze gaan via de stoplichten, waar ze ook goed moeten opletten, want door rood rijden is de Papendrechters ook niet vreemd.
  Neemt niet weg dat wielrenners ook meestal denken dat ze alleen op de wereld zijn en iedereen van de weg willen vagen. Kortom, het klopt dat dit wel eens de gevaarlijkste rotonde van Nederland zou kunnen zijn. Ik hoop niet dat er nog ergere zijn…… Succes allemaal en veilig thuis komen!

 7. Arie Diepenhorst on

  Ik ben het slachtoffer van het ongeval dat getoond wordt. Als fietser heb je voorrang maar krijg dit niet altijd. Altijd let ik zelf goed op of ik voorrang krijg maar deze keer juist niet. Gelukkig is het gioed afgelopen.

 8. Helemaal mee eens, tis een hele rare rotonde, ik woon nu 7 maanden in Papendrecht,en heb al verschillende keren een bijna ongeluk gezien, ik rijd nog zachter dan normaal, om goed op te letten, zit er eentje achter me te toeteren, rijd ik weer niet hard genoeg!!!!

 9. Helemaal mee eens, ik zie dagelijks gevaarlijke situaties en mijn kids mogen van ons echt niet over deze rotonde rijden. Gemeente Papendrecht: doe er snel iets aan!!!!!

 10. gisteren is mijn man hier ook al op zijn fiets aangereden door een automobilist die hem totaal over het hoofd heeft gezien..gelukkig mankeert mijn man niets, behalve wat beurse plekken…elke dag moet hij over deze rotonde heen, en hoop ik maar dat hij heelhuids thuiskomt.

Reageer