Tiplijn: 06-19541384

Sterkte gaslucht in Zwijndrecht afkomstig van schip

0

ZWIJNDRECHT – De Zwijndrechtse brandweer is maandagavond opgeroepen vanwege een sterke gaslucht nabij het gemeentehuis, aan het Raadhuisplein. Al snel bleek dat de gas-achtige lucht niet alleen aan het Raadhuisplein, maar in een flink deel van Zwijndrecht te ruiken was.

Schip
De oorzaak hiervan was zeer waarschijnlijk een langsvarend schip over de Oude Maas wat aan het doorluchten was. Er bleek dus geen sprake van een gaslekkage, waarop de brandweer weer terug kon keren naar de kazerne.

Niet de eerste keer
Het gebeurd in de regio regelmatig dat een gaslucht wordt veroorzaakt door een langs varend schip. Het ontgassen van de ladingstanks is wettelijk toegestaan, maar dit mag alleen onder strenge voorwaarden.

IMG_0777 IMG_0779 IMG_3434[1]

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer