Tiplijn: 06-19541384

Man uit Dordrecht licht tientallen artiesten op

0

DORDRECHT – De politie heeft maandag 8 september in Dordrecht een 21-jarige man aangehouden die er onder meer van verdacht wordt dat hij enige tientallen aspirant artiesten heeft opgelicht. Verschillende van deze artiesten kenden de verdachte uit de “rap-scene” en van filmpjes op Youtube.

Telefoonabonnementen
De verdachte zou de aspirant artiesten benaderd hebben via social media. Hij vertelde hen dat hij een platenmaatschappij beheerde, en bood een contract aan. Een voorwaarde in de contracten was dat er verschillende telefoonabonnementen met een iPhone moesten worden afgesloten. De telefoons met simkaarten moesten aan de verdachte voor zakelijke en promotiedoeleinden worden overhandigd. De artiesten draaiden op voor de abonnementskosten en hoge telefoonrekeningen.

Voorlopige hechtenis
De man wordt er bovendien van verdacht zonder te betalen auto’s te hebben gekocht. Bij de politie zijn ruim 30 aangiften bekend. De verdachte is donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris op verdenking van oplichting. Die heeft zijn voorlopige hechtenis met 14 dagen verlengd.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer