Tiplijn: 06-19541384

Politie waarschuwt voor bedelaars omgeving Gorinchem

0

De politie waarschuwt voor oplichters die op 6 september in de Kruisstraat in Gorinchem actief zijn geweest. Mogelijk hebben ze ook op andere locaties en tijdstippen toegeslagen.

Meerdere mannen schoten die dag mensen aan met het verhaal dat ze arm waren en vroegen vervolgens om voor wat geld om eten voor hun kinderen te kopen. De politie werd gebeld en de mannen kregen ieder een bekeuring van 180 euro voor bedelen. De mannen gaven in eerste instantie aan niet te kunnen betalen. Maar toen de politie dreigde hun auto’s in beslag te nemen, kwam er opeens wel voldoende geld tevoorschijn.

Advies
De politie adviseert terughoudend te reageren op verzoeken om geld op straat. Bedelen is volgens de Algemene Plaatselijke Verordeningen veelal verboden en in een aantal gevallen is geen sprake van echte geldnood, maar van oplichterij. Wie het niet vertrouwt, kan de politie bellen.

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

Reageer