Tiplijn: 06-19541384

Lasercontrole gericht op motorrijders bij Nieuw-Lekkerland

2

NIEUW-LEKKERLAND – De politie heeft zondagmorgen op de Lekdijk bij Nieuw-Lekkerland een uitgebreide snelheidscontrole uitgevoerd. Speciale aandacht ging hierbij naar motorrijders op de dijk. Met een lasergun en een flitser werd de snelheid van vrijwel al het gemotoriseerd verkeer gemeten.

Met enige regelmaat gebeuren in Nederland ernstige ongelukken met motorrijders op dijkwegen. Een selecte groep rijdt hierbij soms ver boven de maximumsnelheid. Tijdens de controle vandaag werden 1872 voertuigen gecontroleerd. In totaal reden 141 hiervan te hard. De hoogste gemeten snelheid was 110 kilometer per uur, terwijl op de dijk 60 kilometer per uur is toegestaan.

Foto’s: Stefan van Aarle

IMG_1796 IMG_1798 IMG_1800

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

2 reacties

  1. Zondagmiddag kwam er op dijk een motorrijder door de bocht scheuren. Ik was de tegenligger met fiets.
    Als hij uit de bocht was gebleven, had ik dit w.s. niet meer na kunnen vertellen.
    Dus politie controleer aub veel vaker, en dan voornamelijk het hele weekend.

  2. Politie moet niet alleen in het weekend controleren, maar ook doordeweeks en dan vooral rond de schooltijden van de basisscholen. Dan moet het kind even snel naar school of uit school gehaald worden en dan halen die ouders de raarste capriolen uit. Dan fiets je ook niet voor je plezier op de dijk.

Reageer