Tiplijn: 06-19541384

Daniel (16) redt 3-jarig jongetje van verdrinkingsdood

7

ZWIJNDRECHT – De 16-jarige Daniel uit Zwijndrecht heeft vrijdagavond zijn 3-jarig buurjongetje gered van de verdrinkingsdood. Net voor 18.30 uur fietste Daniel naar huis toen hij aan het Londenseplein geroep hoorde. Daniel: “Ik dacht: ‘Er zijn vast wat kinderen aan het spelen.’ Het geroep klonk toch wat apart, dus ik besloot een kijkje te nemen.” Toen hij bij een slootje aankwam zag hij het hoofd van z’n 3-jarig buurjongetje nog net boven het water uitkomen en vervolgens kopje onder gaan. Daniel bedacht zich geen moment, sprong in het water en zwom naar de peuter toe. Hij wist de jongen snel op het droge te krijgen en alarmeerde de hulpdiensten.

Eenmaal op de kant wist de Zwijndrechtse peuter te vertellen dat hij door een oudere jongen het ruim twee meter diepe water werd ingeduwd. Ambulancepersoneel bracht het jongetje, dat goed bij kennis was, naar het ziekenhuis voor onderzoek. De peuter verbleef voor de zekerheid een nacht in het ziekenhuis.

image

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

7 reacties

  1. Super daniel, respect !!!!!!!!!! ik snap hoe dankbaar zijn ouders zijn super van je !
    Diana, Lars, Joelle en Gwen

Reageer