Tiplijn: 06-19541384

Man krijgt bijtend schoonmaakmiddel Glastex over zich heen; Heyenlande deels afgezet

2

ZWIJNDRECHT – Een man heeft op donderdag aan het begin van de middag tijdens werkzaamheden een bijtende vloeistof over zich heen gekregen. Hij liep daarbij brandwonden op aan zijn been. De man besloot zich eerst thuis te douchen, aan de Heyenlande in Zwijndrecht.

Toen de irritatie van de stof op het lichaam van de man niet minder werd besloot hij met zijn vrachtwagen naar het Maasstad ziekenhuis in Rotterdam te rijden. Eenmaal binnen bij de spoedeisende hulp, rond 14.10 uur, kreeg een afdelingsarts last van lichte ademhalingsproblemen door de stof. Om deze reden werd bij het ziekenhuis een GRIP 1 situatie afgekondigd. Tevens werden er in het voertuig van de man door de brandweer onderzoek gedaan.

Ook werd de omgeving van de woning van de man, in Zwijndrecht, afgezet in verband met onderzoek. De brandweer heeft in samenwerking met de Milieudienst Rijnmond de woning grondig doorzocht, maar al snel werd duidelijk dat de man in aanraking was gekomen met het niet giftige of besmettelijke schoonmaakmiddel Glastex. Hierop kon de omgeving van de woning tegen 16.30 uur weer kon worden vrijgegeven.

Het slachtoffer verblijft momenteel nog in het ziekenhuis, maar is niet in levensgevaar. De afdeling spoedeisende hulp van het Maasstad ziekenhuis is gereinigd en om 20.30 uur weer vrijgegeven.

Foto’s: Roy Vermeer, Nick van der Schuit & Gerco de Haas

foto 1(1) foto 1 IMG_9449 IMG_9453 IMG_9454 foto 2 foto 3(1) foto 3

Dit kan u ook interesseren

Deel dit bericht:

2 reacties

  1. V. de Bruijn on

    “maar al snel werd duidelijk dat de man in aanraking was gekomen met het niet giftige of besmettelijke schoonmaakmiddel Glastex”

    Glastex is wel degelijk giftig! Het is beduidend anders dan het huisschoonmaakmiddel Glassex, waar de auteur mogelijk aan denkt?

    Glastex bevat geconcentreerd Fluorwaterstof en Fosforzuur, is zeer corrosief/bijtend, en giftig bij inademing.
    Het ziekenhuis heeft zeer correct gehandeld.

Reageer